главная Теплица Люкс Киев                                                                                    производитель теплиц киев

теплицы под заказ фермерские теплицы дачные теплицы промышленные теплицы гидропоника в теплицах
петрушка полезный овощ
проекты теплицы теплицы фото теплицы видео теплица цена киев теплицы новости, акции теплицы статьи теплицы контакты киев

Петрушка - Petroselinum crispum

Корисні властивості петрушки


Жодна господиня не може обійтися на своїй кухні без петрушки. Чому ж цей овоч такий не замінний?. Що в ній такого унікального?. На це запитання може з легкістю відповісти Теплиця Люкс!

Петрушка (Petroselinum crispum), походить з Середземномор'я. Вона з давніх часів використовувалася як лікарська рослина в Стародавньому Римі та Стародавній Греції. Вона є антисептиком, а також їй приписують протиракові властивості.

Вперше в ролі корисного рослини Петрушку почали вирощувати в Італії в XVI столітті. Пізніше вона почала вирощуватися в Англії, Німеччині, а згодом по всій Європі. Петрушку вирощують у всьому світі. У Греції вона вважалась священною рослиною. Вона присутня у багатьох садах і городах. На прилавках магазинів вона присутня круглий рік.

Прикореневі і нижні стеблові листя петрушки довгочерешкові, з 3-ма клиноподібними надрізами при основі, оберненояйцеподібної форми, перисто-розсічені. Петрушку, як відомо, вирощують на зелень і як коренеплоди. Це дворічна рослина, рідко зустрічається як однорічна.

За свої смакові якості цей овоч вирощують для кулінарії у всіх країнах світу. Приємний смак, а тек ж аромат петрушки пов'язаний з наявністю в рослині ефірних масел. В їжу використовується коріння і листя. Овоч є невід'ємною складовою Української кухні. Вона містить значну кількість вітаміну А, також містить вітаміни С і К.

Овоч являється ефектним і незамінним компонентом для прикрашання будь-якої страви. У їжу листя використовую сушеними або свіжими як приправу, а так само в консервній промисловості. По кількості аскорбінової кислоти в листі петрушка переважає більшість овочевих культур. 50 грам петрушки повнісню задовільняють добову потребу людського організму у вітаміні С та у провітаміні А.

Петрушка регулює обмін глюкози в крові, так як вона містить у своєму складі інулін. Також петрушка зайняла важливе місце у косметології. З неї часто виготовляють гелі, маски, лосьйони. Петрушка захищає обличчя від зморшок, вона володіє омоложуючими властивостями.

Овоч веде бородьбу із погіршенням зору. Сік із петрушки із додавання моркви дають видимий результат уже через місяць вживання. У медецинських цілях використовують усі частини рослини, а саме насіння, рідше коріння і листя. Петрушку вживають у їжу при захворюваннях серця, нирок, печінки і жовчного міхура, як сечогінний, протизапальний та дезінфікуючий засіб.

назад   -   на главную





2009 - 2017 © Теплица Люкс