главная Теплица Люкс Киев                                                                                    производитель теплиц киев

теплицы под заказ фермерские теплицы дачные теплицы промышленные теплицы гидропоника в теплицах
петрушка полезный овощ
проекты теплицы теплицы фото теплицы видео теплица цена киев теплицы новости, акции теплицы статьи теплицы контакты киев

Рукола - Eruca sativa

Корисні властивості овоча рукола для здоров'я


Теплица Люкс считает, что на сегодняшний день все большей и большей популярности набирает именно этот прекрасный овощ - Руккола (Eruca sativa). Это растение из семейства крестоцветных. Чем же заслужила Руккола свою популярность?. Ответ на этот вопрос довольно простой!

Теплиця Люкс вважає, що на сьогоднішній день все більшої і більшої популярності набирає саме цей прекрасний овоч- Рукола (Eruca sativa). Це рослина з сімейства хрестоцвітніх. Чим же заслужила Рукола свою популярність? Відповідь на це запитання досить просте!

Рукола корисна людям для нормалізації роботи органів травлення і здатна покращувати стабільний обмін речовин. Вона містить масу корисних речовин: вітаміни і глікозиди, алкалоїди та дубильні речовини, мікроелементи і флавоноїди, а також мікроелементи: цинк і магній, калій і залізо, кальцій і йод.

Це далеко не повний перелік речовин, які містяться в культурі. Рукола покращує показники гемоглобіну, що дуже важливо для крові та організму в цілому. Рукола, крім цього, ще позитивно впливає на підвищення еластичності стінок кровоносних судин в організмі. Найважливіше - рукола виводить шкідливий холестерин і, відповідно, допомагає роботі серця.

Для тих хто хоче не тільки зберегти, а і покращити своє здоров'я позбувшись при цьому різного типу хвороб рекомендується вживати у їжу руколу. Цей овоч поважається дієтологам, так як рукола нормалізує обмін речовин. Страви із Руколи є низькокалорійними, але пори це вони швидко насичують. При профілактиці онкологічних захворюваннях овоч є найціннішим. Рослини містять у своєму складі такі речовини, за допомогою яких зміцнюють стінки кровоносних судин, та поліпшують роботу травного тракту.

Його пряний смак та хороший аромат. У поєднанні з привабливим виглядом, надають можливість поєднювати руколу з будь якими листковими овочевими культурами.

Рукола також відома як рослина афродизіак. Для цього листя розминають до однорідної консистенції, додаючи при цьому мед і сорний перець. Руколу у такому вигляді потрібно вживати щодня.

В їжу використовують листя Руколи (тільки молоді, так як старі дуже гострі), найчастіше в салатах, які стають пікантними і цікавими. Листя також смажать або варять, використовуючи як гарнір до м'ясних страв. Під час варіння дуже швидко втрачається гострота, але залишається тонкий і дуже характерний смак. Іноді листя лише злегка ошпарюють.

Це вологолюбна культура, тривалого світлового дня, холодостійка, дуже скоростигла. Товарну продукцію можна отримати через 15 - 30 діб від появи сходів залежно від умов вирощування і сортименту. При спекотної сухої погоди в поєднанні з тривалим днем рослини зацвітають.

При бажанні товарні плоди руколи можна виростити і в себе на грядці. Звісно ж, як і більшість овочевих культур її слід сіяти в декілька строків. Припиняти посів варто на початку серпня. Глибина загортання насіння руколи у порівнянні з кропом така ж. Пригортати насіння слід 10-ти міліметровим шаром гунту. Сходи руколи ззовні нагадують сходи редиски. З'являються вони на 5-й день після посіву.

Теплиця Люкс рекомендує збирати продукцію при добре розвиненій розетці, не допускаючи при цьому утворення квітконосних пагонів. Рослини витягають (виривають) з коренем або зрізають на 1-1,5 см вище поверхні грунту. Продукцію складають у ящики. Зберігається вона в темному прохолодному місці близько двох-трьох діб. А при вологості 90 – 95 % і температурі повітря 0 – 1 З продукція може зберігатися до двох тижнів.

назад   -   на главную





2009 - 2017 © Теплица Люкс