главная Теплица Люкс Киев                                                                                    производитель теплиц киев

теплицы под заказ фермерские теплицы дачные теплицы промышленные теплицы гидропоника в теплицах
салат
проекты теплицы теплицы фото теплицы видео теплица цена киев теплицы новости, акции теплицы статьи теплицы контакты киев

Користь вживання салату в їжу

Цінність салату як продукту і його лікарські властивості

Серед великої кількості овочів, які щодня споживає людина, увагу Теплиці Люкс привертають ті, що дають товарну продукцію, багату на вітаміни та поживні речовини за короткий термін. Серед цих рослин і салат посівний (листовий, голівчатий, римський, полуголовчастий, стебловий), урожай яких можна отримувати протягом цілого року.

Салат цінний, як для виробників, так і споживачів своєю можливістю культивування цілий рік, як у відкритому, з урахуванням строків і способів вирощування, так і в закритому ґрунті, з підбором різноманітних сортів та отриманням корисної високо вітамінізованої товарної продукції. З практики Теплиці Люкс, Салат посівний відноситься до зелених овочів, які мають досить особливе значення для людини.

Це трав'яниста рослина, що має короткий вегетаційний період, тобто скоростиглих, і вже через 1-2 місяці після посіву здатна давати готову до споживання продукцію. Як відомо, подібні рослини мають велике значення для щоденного споживання і широко використовуються як в кулінарії, так і в консервному виробництві. Теплиця Люкс в їжу рекомендує споживати листки і головки, в залежності від типу.

Овоч використовують при приготуванні салатів, а також солоних і маринованих продуктів саме з цієї причини. Люди знали ще в стародавні часи про лікувальні властивості молочного соку з жилок листя салату. Теплиця Люкс показує, що Салат посівний, відрізняється високим вмістом сухої речовини, а саме до 12 %, 3-4 % цукрів і сирого білка до 3 %. За вмістом вітаміну Е і К він займає перше місце серед зеленних культур.

Салат багатий на бета-каротин (до 6 мг %) кислоти, такі як щавлева (11 мг %), лимонна (48 мг %), яблучна (65 мг %). Листя містять зольні елементи, мінеральні солі, ефірні масла, також лактуцин, інулін та інші корисні для організму людини речовини. Молоде листя салату за даними Теплиці Люкс містять 94,2 % води, 2,4 % вуглеводів, 1,6 % азотистих речовин (у т. ч. 1,03 % білка). До складу жирів салату входить віск, у окремих сортів міститься антоціан, який надає їм червону забарвлення.

Гіркуватого присмаку надають салату специфічні речовини, такі як лактуцин і алкалоїд гіосціамін. Ще в далекі часи до нашої ери салат використовували не тільки як продукт харчування, але і як ліки. Вже тоді було відомо про лікувальні властивості молочного соку з жилок листа. Теплиця Люкс рекомендує не подрібнювати листя салату.

Чим менше подрібнюються листки і головки салату, тим більше вітамінів та інших цінних речовин зберігається у підготовленому до вживання блюді. Салат покращує травлення, освіжає і втамовує спрагу, покращує травлення, підвищує виділення сечі, попереджає запори, підвищує виділення сечі. У дієтичному харчуванні їх рекомендують при діабеті. Він дуже цінний також для людей похилого віку і тим, хто веде сидячий спосіб життя.

назад   -   на головну





2009 - 2017 © Теплиця Люкс